Идвајамо Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ВИКТОРА ОРБАНА: Запад ће то урадити

Западне трупе би могле да се нађу у зони борбених дејстава у Украјини за два до три месеца, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан, напоменувши да оно што је раније изгледало невероватно ускоро могло да постане реално.

„Најалармантније је да оно што је било незамисливо пре два или три месеца постаје свакодневна појава два или три месеца касније. Сећам се када су Немци рекли да нису спремни да пошаљу убојито оружје у Украјину, већ да ће послати бољу опрему, шлемове…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А сада кажу да би Немачка требало да испоручи Украјини такве ракетне системе који могу да гађају чак до Москве или, у најмању руку, далеко у Русију“, казао је Орбан за радио „Кошут“.

Наиме, у Мађарској, 86 одсто грађана противи се могућем слању трупа са Запада у Украјину, показали су резултати најскоријег истраживања, које је спровео мађарски центар за испитивање јавног мњења „Сазадвег“.

Анкетирано становништво прво је упитано да ли се слаже са „слањем војски европских или НАТО држава да се боре у Украјини“, на шта је 86 одсто испитаника дало негативан одговор, 11 одсто позитиван, док око три одсто није знало шта да одговори.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је да слањем НАТО снага у Украјину била би прекршена одлука Алијансе да се не меша у украјински сукоб, а да ће Будимпешта бити против тога.

Пре две године Алијанса је одлучила да не интервенише у украјинском сукобу, подсетио је Сијарто, одговарајући на питање колики је ризик слања копнених трупа НАТО-а у Украјину и да ли ће Мађарска бити против тога.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ