Идвајамо Русија

ОДМАЗДА ЈЕ ПОЧЕЛА: Украјина враћена у камено доба, директним поготком (ВИДЕО)

Руске снаге ноћас су напале Одесу са неколико група јуришних дронова из Црног мора, а на мети је била енергетска инфраструктура

У украјинској луци Одеса прекинуто је снабдевање електричном енергијом након руског ваздушног напада који је оштетио високонапонски енергетски објекат, саопштио је данас највећи украјински добављач енергије ДТЕК.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ситуација је и даље тешка. Да би се смањило оптерећење мреже, данас у граду неће функционисати електропревоз, а ограничена је и индустријска потрошња“, објављено је на Телеграм каналу ДТЕК-а, преноси Укринформ.

ДТЕК додаје да чини све да што пре успостави снабдевање домаћинстава енергијом и позива становнике на економичну потрошњу електричне енергије.

Наводи се да је струја обновљена до јутрос у два градска округа.

Руске снаге ноћас су напале Одесу са неколико група јуришних дронова из Црног мора, а на мети је била енергетска инфраструктура.

Остаци дрона изазвали су пожар на електроенергетском објекту, који је одмах угашен, саопштиле су градске власти.

У Николајеву је 11 особа повређено од последица пада фрагмената обореног руског дрона типа Шахед, објавила је регионална управа на Фејсбуку.

Како је наведено, делови обореног дрона изазвали су пожар на стамбеној згради и два аутомобила, а оштећене су и приватне куће у близини.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ