Идвајамо Свет

ПУТИН У НЕВЕРИЦИ: Лукашенко изнео шок информације о нападу у Москви

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да су нападачи који су извршили масакр у концертној дворани “Крокус” у Москви покушали да побегну у Белорусију.

Његови коментари, које је пренела белоруска новинска агенција Белта, подривају наративу Москве да је у напад била умешана Украјина и да су терористи покушали да побегну тамо, пише “Гардијан”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исламска држава је неколико пута рекла да је одговорна за масакр у петак у Москви и медији повезани са групом објавили су графичке снимке нападача у концертној дворани. Док је руски председник Владимир Путин признао да су радикални исламисти спровели напад, он је сугерисао да је Украјина имала улогу у томе.

– Нису могли да уђу у Белорусију. Њихови руководиоци… знали су да би била веома лоша идеја да покушају да уђу у Белорусију јер је Белорусија одмах појачала мере безбедности – рекао је Лукашенко.

Он је додао да га је Русија обавестила о нападу неколико минута након што је почео и да је, као одговор, појачао безбедност земље.

– Зато није било шансе да уђу у Белорусију. Схватили су то и окренули се и кренули ка украјинско-руској граници – рекао је Лукашенко, пренео је “Гардијан”.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ