Србија

Дан уочи одласка у Брисел, Тачи поново провоцира: Споразум има смисла само ако Београд призна Косово

Косово нема смисла без Митровице и Газивода. Неће бити раздвајања, неће бити размене и неће бити Републике Српске на Косову – рекао је поново Тачи

Дан уочи наставка дијалога Београда и Приштине у Бриселу, косовски председник Хашим Тачи поновио је да су могућности за постизање договора веома мале и да ће коначни споразум имати смисла само ако, како је рекао, „Србија призна Косово као државу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи на амбасадорској конференцији у Приштини, Тачи је рекао да ће Приштина уложити максимални напор да би се уклониле све препреке за чланство Косова у УН.

Према писању приштинске ГазетеЕxпреш, он је рекао да му се чини да је већ престала да се помиње идеја о размени територија.

– Косово нема смисла без Митровице и Газивода. Неће бити раздвајања, неће бити размене и неће бити Републике Српске на Косову – рекао је поново Тачи.

Додао је да сви који говоре о „одвајању и припајању“ охрабрују Србију и отежавају дијалог у Бриселу.

Еxпресс подсећа да ће опозиција данас још једном покушати да одржи седницу парламента на којој би се на дневном реду нашао предлог резолуције која би онемогућила Тачија да у Бриселу разговара о граници Косова према Србији.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ