Идвајамо Регион

ТРИФУНОВИЋ: Ивановић је рекао да само још нису пробали да га убију, па је убијен! Усташама потребни четници, четницима потребне усташе

Прослављени глумац Сергеј Трифуновић је у емисији “Недељом у 2“ на ХРТ говорио и о затегнутим односима између Србије и Хрватске, преноси Индеx.хр.

“Усташама су потребни четници и четницима су потребне усташе да би уопште постојали. Како се зове онај проусташки новинар који зове Шешеља телефоном? Буквално сам заборавио име, али капираш колико је то све…“, рекао је Трифуновић водитељу Александру Станковићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трифуновић је додао да је председник СРС Војислав Шешељ требало да буде избачен из Скупштине Србије пошто је, како тврди СРС, изгазио заставу Хрватске и делегацији се “на*ебао мајке хрватске“.

“Ти увек имаш Шешеља, Анђу Ђапића… То је разлог зашто ова гамад остаје на власти. То је иста екипа која је водила рат, ХДЗ овде, СПС тамо. Будала на овим просторима ниче за извоз“, истакао је Трифуновић.

Цитирао је и председника Антифашистичке лиге Хрватске Зорана Пусића, који је рекао да је Хашки трибунал, такав какав јесте, ипак потребан.

“Хрватска је ускраћена за катарзу. Погледај Немачку, која је повела два рата и постала нацистичка земља која је сравњена, али је то земља која је прошла катарзу. НДХ је била једна од пет фашистичких земаља, а минимализовање жртава је најогавнија ствар коју можемо да урадимо. Милион пута сам чуо за Сребреницу да није било осам хиљада страдалих него две. У чему је разлика? Или Јасеновац, као није 700.000 него 70.000. У чему је разлика? Јасеновац је највећа кланица од Биркенауа и Дахауа. Ту не може да се постави плоча с натписом ’За дом спремни’“, навео је Трифуновић.

На питање која је цена слободе да говори оно што жели, одговорио је да слобода нема цену.

“И Оливер Ивановић је рекао да само још нису пробали да га убију, па је убијен с пет метака у леђа. О томе у Србији нико не прича“, истакао је Трифуновић.

 

 

Извор: Index.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ