Свет

Американци спремали хаос у Венецуели! Трампови људи и побуњеници планирали да свргну Мадура: Тајни разговори вођени прошле године

На крају су ипак одустали

Службеници Трампове администрације сусрели су се тајно с побуњеним официрима војске Венецуеле због разговора о свргавању председника Николаса Мадура, али су на крају одлучили да одустану од тога, пише у Њујорк тајмс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник Доналд Трамп већ неколико месеци оштро осуђује ауторитарни режим Мадура, све изолованијег на континенту и суоченог с тешком привредном кризом која је довела до масовног егзодуса становника Венецуеле према суседним земљама.

Њујорк тајмс, који се ослања на неименоване америчке званичнике и бившег војног званичника Венецуеле који је учествовао у расправама, тврди да је до тих разговора дошло током протекле године, не наводећи више детаља.

– Осуђујемо пред светом планове о интервенцији и подршку војним заверама владе САД-а против Венецуеле. У самим америчким медијима нови докази су откривени – реаговаој је на Твитеру министар спољних послова Венецуеле Јорге Ареаза.

Коментаришући информацију Тајмса, Гарет Маркис, портпарол Америчког већа за националну сигурност, казао је да „политичко решење око мирног и уредног повратка демократији у Венецуели остаје за САД непромењено“.

 

Извор: Telegraf.rs/Hina

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ