Србија

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ! Тачи на Газиводама сакривао бруку у УН!

Изненадни упад такозваног председника лажне државе Косово Хашима Тачија са специјалцима РОСУ на север Косова само је покушај да се ублажи дебакл који је Приштина прошле недеље доживела у УН

Тачијев боравак у Зубином Потоку и Газиводама овако коментаришу највећи албански медији са Косова и Метохије. Они ‘председникову посету’ северу покрајине називају ‘представом, циркусом и параваном за пораз у УН’. Уз то, како се тврди, Тачи је овим потезом покушао да у други план гурне велики протест опозиције који је у суботу одржан у Приштини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачија није поштедео чак ни председник скупштине лажне државе Косово Кадри Весељи, који је поручио да се север Косова не брани ‘лажним патриотизмом’.

– Такве манипулативне и опасне акције морају се завршити и не смеју се понављати. Косово овим данас ништа није добило. Повређено је поверење грађана у државу Косово. Данас су победили инат и политичке манипулације. Једна ствар треба да буде јасна свакоме: Косово, његов суверенитет, територијални интегритет, границе, север, не бране се оваквим лажним патриотизмом – написао је Весељи на свом Фејсбук профилу и позвао Албанце да се уједине против Србије.

Био на три метра од српске полиције

Хашим Тачи је у суботу дошао и до административног прелаза Брњак, где је разговарао са припадницима Косовске полиције који су српске националности. У једном тренутку је ушао и у полицијску кућицу и у том тренутку је био на само три метра од српске полиције.

– Никад није био ближи српској полицији, хапшењу и правди. На само три метра од лисица и дуге робије – каже за Информер један од мештана Зубиног Потока.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ