Србија

ШИПТАРИ ПОВИЛЕНЕЛИ! Приштина обуставља ПРЕГОВОРЕ са Београдом до даљег! У Бриселу МУК!

Албанци међусобно „заратили“ на Косову!

Дијалог у Бриселу ће бити настављен тек након одржавања превремених парламентарних избора на Косову, изјавио је данас шеф парламентарне групе Демократског савеза лажне државе Косова Авдулах Хоти.

Хоти је у емисији „Разговор“ на РТК2 рекао да владајућа коалиција већ дуго нема легитимитет и да ДСК не прихвата да ова мањинска влада води тако важне процесе.

– Разлог за то је једноставан. За овај процес је потребна снажна влада, која има велику већину у Скупштини Косова. Постојећа влада нема ни минимум подршке – оценио је шеф парламентарне групе ДСК.

Posted by Avdullah Hoti on Monday, April 10, 2017

Хоти је навео да коалиција на власти није прихватила предлог опозиције о резолуцији, којом су јасно дефинисане црвене линије, а то је да територијалност Косова не сме да буде предмет разговора.

Опозиција се сада противи њиховој верзији резолуције, јер је, напомиње он, ова влада изгубила кредибилитет за разговоре.

Улога опозиције у Бриселском процесу је неоспорна, нагласио је шеф парламентарне групе ДСК и поручио да је пре свега потребан унутрашњи политички консензус, политичка воља и страначки дијалог.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ