Србија

ЛАЗАНСКИ О ХАОСУ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Сада све зависи од тога да ли ће…

На вест да су припадници РОСУ упали рано јутрос са више возила у северни део Косовске Митровице и ухапсили четири особе српске националности, реаговао је и спољнополитички коментатор, колумниста Спутњика и добар познавалац безбедносних прилика на Косову и Метохији, Мирослав Лазански.

„Имам информације да је једна јединица РОСУ ушла у Северну Митровицу и ухапсила двојицу Срба, који су, како наводе моји извори, бивше припаднике КБС-а. У Северној Митровици укључене су сирене за узбуну, грађани су веома узнемирени, изашли су на улице“, каже Лазански.

Телевизија „Прва“ је, подсетимо, јавила да су рације извршене на још неколико локација у граду, а градоначелник Горан Ракић је рекао да ће бити формиран кризни штаб и да ће о нареднима акцијама Срба бити обавештена јавност.

„Ја лично за сада немам никакву нову информацију да ли су друге јединице кренуле ка језеру Газиводе, или према админстративној линији са Србијом. Ово је била једна командо акција, киднаповање људи. Претпостављам да су дошли из Јужне Митровице где су, према информацијама које имамо од јуче, гомилали снаге КБС-а“, каже Лазански за Спутњик.

Упитан које могућности држава Србија у датим околностима има и како би могла да реагује, колумниста Спутњика каже:

„За сада једино знамо да је најмање један од ухапшених бивши припадник КБС-а. Зашто је ухапшен баш он, како и зашто је акција изведена баш на овај начин, још нам није познато. Чињенице су само да су припадници РОСУ ушли и ухапсили двојицу Срба. Видећемо да ли ће они остати ту где су, да ли ће кренути негде даље, од тога сада све зависи. Пре било какве реакције Србије као државе, могућа је, наравно, акција самоорганизовања српског народа на Косову и Метохији. У сваком случају, морамо да сачекамо подробније податке који ће, сигуран сам, стизати у наредним минутима и сатима“, закључује Мирослав Лазански.

Припадници РОСУ ухапсили су рано јутрос четири особе. Портпарол косовске полиције изјавио Даут Хоџај изјавио је да су они ухапшени у оквиру истраге о убиству Оливера Ивановића.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ