Србија

СРБИЈА ЧЕКА ПУТИНА! Авион председника Русије све ближе Београду – ТРЕНУТНО ЛЕТИ ИЗНАД СЛОВАЧКЕ!

Фото: Јутјуб

Председник Руске Федерације Владимир Путин допутоваће данас у целодневну званичну посету Србији, где ће му домаћин бити председник Србије Александар Вучић. Овај величанствен догађај пратите уживо на Информер.рс

10:30 – Владимир Путин је све ближе Србији. Негов авион тренутно се налази изнад територије Словачке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

09:45 – Почео Први дигитални дијалог Србија — Русија

У хотелу „Фалкенштајнер“ на Новом Београду почела је презентација пројеката из Србије и Русије у оквиру форума Први дигитални дијалог Србија — Русија. Стигли су премијерка Ана Брнабиц́ и министар Ненад Поповиц́.

9:34 – Авион председника Русије Владимира Путина полетео је за Београд

Судец́и према сервису за прац́ење летова у свету Флајтрадар, председнички авион Владимир Путина полетео је са аеродрома Внуково у Москви ка Београду и тренутно је изнад Белорусије.

09:10 – БРАЋО СРБИ, НИСТЕ САМИ! Снажна порука председника ПУТИНА уочи посете Београду!

08:41 – Генерални секретар председника Републике Никола Селаковић рекао је да је све спремно за посету председника Русије Владимира Путина Србији коју је оценио као изузетно важан догађај.

08:26 – Чепурин: Снажан подстрек развоју стратешког партнерства

Редовност сусрета председника Русије и Србије показатељ је добрих односа две земље, оценио је руски амбасадор у Београду Александар Чепурин, истичући да данашња посета Владимира Путина Србији може да да снажан подстрек даљем развоју стратешког партнерства.

08:16 – Због доласка Владимира Путина одређене улице у Београду биће затворене

Од 14х до 21х следеће улице у Београду биће затворене: Немањина (од Савског трга до Трга Славија); Kнеза Милоша и Таковска (од Мостарске петље до Цвијићеве улице); Булевар краља Александра (од Таковске до Батутове); Сарајевска (од Дурмиторске до Балканске); Савска улица (од МУП Савски венац до Савског трга); Булевар Николе Тесле и Ушће (од Трешњиног цвета); Булевар Милутина Миланковића; Владимира Поповића (од моста Газела до Земунског пута); Рузвелтова (до Kраљице Марије); Булевар Војводе Бојовића и Трг Николе Пашића.

Траса којом ће се делегација кретати је тајна, али најмање три локације посете су познате: Гробље ослободилаца Београда, Палата Србија и Храм светог Саве, што значи блокаду бар три велика булевара и ауто-пута, којим ће се готово сигурно кретати колона са аеродрома, а можда и кроз град.

08:00 – Путин око поднева стиже у Београд

Долазак председника Русије Владимира Путина очекује се око поднева, тачније у 11:45, да би се потом упутио ка Гробљу ослободилаца Београда где би требао да буде око 12:15. Након тога планиран је свечани дочек испред Палате правде, а потом и сусрети са српским званичницима, свечани пријем и на крају обраћање окупљеним грађанима испред Храма Светог Саве у Београду, заједно са председником Србије Александром Вучићем.

Очекује се да ће Путинов „љушин“ око поднева слетети у Београд. Њега ће из Москве пратити тамошњи војни авиони, али ће га по уласку у српски простор „преузети“ МИГ-ови који ће да допратити до београдског аеродрома.

Према програму посете шефа руске државе, Путину ће на Аеродрому „Никола Тесла“ бити приређен дочек, након којег ће бити одржана церемонија полагања венаца на Гробљу ослободилаца Београда и спомнику Црвеноармејцу.

Церемонија свечаног дочека руског председника испред Палате Србија, предвиђен је за 12.45 сати, после чега ће уследити састанак у ужем формату двојице председника, Вучића и Путина.

Сат након тога планиран је састанак делегација Србије и Русије, а потом и потписивање билатералних докумената у присуству двојице председника.

За поподне је предвиђена церемонија уручења Ордена Александра Невског председнику Србије Александру Вучићу. Орден Вучићу ће уручити председник Путин.

Двојица председника ће се након тога обратити медијима.

А по давању изјава планиран је обилазак Храма Светог Саве.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ