Свет

НЕМЦИ ОТКРИВАЈУ: Америка не може да се одбрани од руског нуклеарног напада! У ВЕЛИКОЈ СУ ЗАБЛУДИ

Сједињене Државе не би биле у стању да се одбране од великог нуклеарног напада са стране Русије – оценио је немачки експерт за разоружање Јирген Алтман.

Он предаје на универзитету у Дортмунду, а на овакав начин је одреаговао на пре неки дан објављени план Доналда Трампа да модернизује амерички систем противракетне одбране и да ради тога изведе у космос беспилотне апарате који би територију САД штитили од нуклеарног напада.

Алтман је уверен да су амерички кључни генерали у великој заблуди што верују да је од ракета могућа одбрана помоћу „некаквог штита“.

По његовим прорачунима, и најбоље америчке ракете-пресретачи имају само десет одсто шанси да оборе неку руску ракету.

Алтман посебно указује да је Русија – након што су Американци иступили из споразума о ограничавању система противракетне одбране – „разрадила мноштво начина да смањи ефикасност америчке ПРО“.

Немачки експерт зато упозорава: „Американцима против великог руског нуклеарног напада неће помоћи ни повећавање броја ракета-пресретача на Аљасци. Такве мере могу помоћи само против онога чиме сада располажу Северна Кореја и Иран“.

Алтман посебно критикује америчку амбицију са извођењем у космос противракетног оружја способног да уништава сатгелите:

„Прво, Русија неће такве кораке САД оставити без контрапотеза. А друго: та идеја је доживела крах још са Регановом намером да створи космичке снаге САД. Кретање на ту страну само ће погоршати ситуацију у свету јер ће се на орбитама око Земље појавити две космичке армије које се могу почети међусобно уништавати чак и због баналне компјутерске грешке која онда може испровоцирати и рат на Земљи великих размера“.

Алтман на крају опомиње Вашингтон: „Чиста је илузија да је извођењем оружја у космос могуће обезбедити заштиту од напада друге силе“.

 

Извор: Fakti

Loading...