loading...
Србија

БРАНИ СЕ СА СЛОБОДЕ: Турчин који је убио Шабана пуштен из затвора! Прете му СМРЋУ, нико не зна где је!

Чека суђење…

Алсин Левент (35), који се сумњичи да је колима усмртио Шабана Шаулића (67), суђење чека ван притвора.

“Доставио нам је адресу и више није актуелна могућност бекства”, рекао је Тужилац Kристоф Мекел.

Турчинов адвокат Јерит Шол није хтео да обелодани где се Алсин налази, јер су, како тврди, “Левенту, у међувремену, упућене бројне претње смрћу”.

У саобраћајки је погинуо и Шабанов блиски пријатељ, клавијатуриста Мирсад Kерић (43), а трећи сапутник, певачев кум Слободан Стојадиновић тешко је повређен. Након удеса Левент није полицији навео адресу становања. Његово образложење је тада, по речима државног тужиоца Kристофа Макела, гласило: “Растао сам се од девојке и иселио из стана, још немам други”.

“Будући да је Левент сада доставио тужилаштву своју адресу и да више није актуелна могућност бекства која је постојала у моменту његовог привођења, престала је потреба за Левентовим боравком иза браве док траје судски поступак” каже Макел, у изјави за “Вестфален-блат”, регионални дневник из Билефелда, преносе Новости.

Макел потврђује да је питање дана кад ће подићи оптужницу против човека који је крив за смрт двоје људи. За то му, како је прецизирао, недостаје извештај експерата, који још није комплетиран. Добио је, међутим, како тврди, обећање да ће експертски тим ускоро завршити свој посао.

“Према подацима које је истрага до овог тренутка утврдила, Левенту се на душу ставља немарна вожња којом је убио две особе. Будући да је возио под дејством алкохола, нема сумње да ће се поново наћи иза решетака, то јест, мора да рачуна на затворску казну”, тврди Макел.

Налази обдукције не указују на то да Шаулић, који је седео на сувозачевом месту, и Kерић који је управљао “сеат ибицом”, нису били везани, пише немачки дневник. Овај податак биће изузетно драгоцен у моменту изрицања пресуде Левенту.

Извор: Večernje novosti/R.J.

Loading...
loading...