Свет

МЕТЕОРОЛОЗИ ПАНИЧЕ: ОПАСНО ЈЕ ПО ЖИВОТ! Овакве поплаве одавно нису видели, возачи бежали на кровове аутомобила (ФОТО, ВИДЕО)

Британска престоница погођена је данас великим падавинама, које су иза себе оставиле катастрофалне поплаве.

Још један талас кише предвиђа се да ће протутњати Енглеском вечерас. Након данашњих тешких непогода, процењује се да ће и сутра Лондон бити на удару олује, а фронт ће се затим померити ка Француској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нове јаке кише могле би да доведу до још једних поплава, какве су и данас погодиле Единбург. Како пишу британски медији, возачи су морали да се пењу и на кровове својих аутомобила како се не би удавили у њима.

Метеоролошке службе са острва издале су упозорење грађанима да су олује „опасне по живот“, и то готово на целој територији Енглеске, Шкотске, Северне Ирске и Велса, с обзиром на количину кише која је тамо пала у само једном дану.

Како пише „Дејли мејл“, у Шкотској су се мотоциклисти борили са бујицама које су преплавиле домове и пословне локале, што је довело и до нестанка струје у многим местима, али и изазвале хаос у јавном саобраћају.

Бројне изјаве сведока говоре да су падавине које су погодиле Британију биле катастрофалне, а да су многи морали да спасавају живе главе.

– Као да сам гледао море а не улицу. Аутомобили су свуда плутали. Речено нам је да напустимо склоништа, аутобуси су евакуисани. Било је лудо – испричао је Обрајан.

Нове падавине највљују се већ вечерас, а метеоролози предвиђају да би могле да буду још обимније.

 

Извор: Daily mail

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ