Србија

Пронађена Марија, нестала девојчица из Лајковца: Отац се запрепастио кад је сазнао где је била!

Марија Ђенадић (16) из села Ратковац код Лајковца, чији је нестанак пријављен у понедељак, пронађена је у Београду, жива и здрава.

Ево малочас су ме звали из МУП-а у Мајке Јевросиме и тренутно сам на путу за Београд. Марија је како су ми рекли, нађена у неком маркету. Добро се осећа, а ја сада идем да покупим своје дете – рекао је за „Телеграф“ Зоран, отац девојчице која је свој дом напустила у понедељак у поподневним часовима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он додаје да је Марија, према наводима из полиције, била код дечка, али да не зна о коме се ради, као ни да му није познато како је тинејџерка уопште доспела у Београд.

Претходно је девојчицин отац Зоран испричао да сумња да је Марију отео знатно старији мушкарац, могући сексуални предатор, који је на Фејсбуку, како би ступио у контакт са њом и приближио јој се, користио лажни профил и представљао се као младић. Он је, пријављујући ћеркин нестанак, испричао да је Марија, пошто јој је мобилни телефон одузет, за последње уговарање виђења са тим мушкарцем искористила братовљев телефон.

– Она је изјавила да није отета и злостављана, већ да је отпутовала код дечка. Проверава се, међутим, да ли је била код мушкарца с којим се последњи пут дописивала на Фејсбуку а који је, како се сумња, користио лажни профил на тој друштвеној мрежи. Девојчица, у сваком случају, није повређена и негира да је отета, већ да је својевољно отишла од куће – наводи извор близак истрази.

Пре нестанка, тинејџерка је виђена у месту Ћелије код Лајковца на Ибарској магистрали, где су је, затекавши је претходно на путу Лајковац-Словац, довезли познаници којима је рекла „да ће са те станице отпутовати код тетке у Београд“.

Извор: Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ