loading...
Србија

За шта се то Албанци спремају? Велике силе одмах да реагују!

Поруку из Приштине да ће забранити свим званичницима Београда да посећују Косово и Метохију током предстојеће предизборне кампање коментарисао је за Спутњик и Ивица Дачић, шеф српске дипломатије.

Дачић каже да је најава тоталитарног затварања јужне српске покрајине од стране сепаратиста у Приштини нова фаза безумне политике коју цео цивилизовани свет мора јасно да осуди:

„Званичницима Београда нико не може да забрани да посећују и помажу своје сународнике, без обзира на то да ли је у току предизборна кампања на Косову и Метохији или није. Поставља се упозоравајуће питање, да ли се албански лидери спремају за изборе или за неке много опасније акције против Срба, кад најављују мере које не познаје савремени свет“.

Дачић озбиљно апелује и на међународну заједницу:

„Велике силе, ЕУ, па и чланице СБ УН требало би хитно да реагују на овакве поруке из Приштине, која опет убија наду да може доћи до било каквог дијалога и враћања целог процеса у оквире преговора. Представници Београда, у сваком случају, наставиће да посећују сународнике на Косову и Метохији“.

Да подсетимо, Јетлир Зимберај, саветник одлазећег министра иностраних послова привремених институција Косова Беџета Пацолија, изјавио је да апсолутно ниједан државни представник било које државе неће моћи да дође на Косово да води кампању.

„У том смислу, потпуно су неразумљиве најаве званичника Владе Србије да ће посетити Косово зарад предизборне кампање… Косовске институције неће дозволити да се оштети изборни процес“, рекао је Зимберај.

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...