Регион

Војници Црне Горе се удружили са војницима Косова !

Фото: јутјуб

Војска Црне Горе потписала је Технички споразум између држава чланица НАТО савеза да ће заједно са тзв. Министарством Косовских снага безбедности учестовати у вежби Албански напор 19 (Албаниан еффорт 19).

– У складу са Чланом 4б Закона о употреби јединица Војске Црне Горе, министар одбране одобрио је учешће два припадника Војске Црне Горе на вежби Албански напор 19 (Албаниан еффорт 19) – саопштено је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Својим бројним стањем и оскудном техничком опремљеношћу Војска Црне Горе нема капацитета да суштински допринесе било којој озбиљнијој војној активности.

Тако је и са војном вјежбом „Албански напор 19“, реаговао је Игор Дамјановић, аналитичар:

– НАТО пакт као да се руководи олимпијским мотом „важно је учествовати“, па је приморао Министарство одбране Црне Горе да на војну „Албански напор 19“ пошаље 2 војника и тако формално повећа број земаља учесница. Иако учешће црногорских војника неће представљати никакав материјални допринос, оно ће упутити снажну моралну поруку Србији, да у случају евентуалног сукоба на Косову и Метохији црногорска војска, па и симболично стајаће, на супротној страни – истакао је Дамјановић и апострофирао:

– Срамном одлуком да учествује на вежби „Албански напор 19“ Министарво одбране Црне Горе још једном је пљунуло на нашу светлу војничку традицију и оскрнавило жртву хиљада најбољих црногорских синова, који су у Првом балканском рату пали за ослобођење Метохије.

Извор: Srbijadanas.com

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ