Србија

Вучић послао поруку Куртију: Албанци ће побеснети због овога!

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији „24 часа“ на ТВ Пинк

Он је коментарисао актуелна дешавања на Косову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ситуација са наводним отровним ковертама је измишљена. Они који су још на власти, желе да купе време, ови други журе да владају, нервозни су због резултата Српске листе, али ми нећемо да заборавимо ту причу. Ја ћу и данас и сутра и прекосутра да питам ко је отрован и какве су оно циркуске приче са оним заштитним оделима и какве су то представе – рекао је Вучић.

Он је рекао и да је потез британског амбасадора скандалозан.

– Да је Миле Додик ставио нашу заставу, било чији амбасадор би одбио да се фотографише испред те заставе. Поносан сам што нашем народу смемо да кажемо истину, на достојанствен начин, да не угрозимо односе ни са једном државом – каже председник.

О будућем премијеру Косова Вучић каже да га брине једна ствар.

– Курти би помислио да је он много важан. Он прича о некој младости, а мало је млађи од мене, с тим што сам ја пред пензијом већ. Курти каже да ја не могу нешто да коментаришем, јок, ти ћеш да ми забраниш?! Шокирају ме патолошки случајеви међу нашом опозицијом који се одушеваљавају Куртијем – рекао је Вучић.

Он је коментарисао и понашање опозиције када је реч о Косову.

– Независност Косова није призната у време Александра Вучића. У моје време су уследила повлачења признања. Зато је срамно понашање Јанка Веселиновића и целе опозиције на челу са Ђиласом и Јермићем који не смеју да кажу, ево ја смем: За мене је Косово део Републике Србије! Ја народу кажем, није све наше, али није ни све њихово. Дајте да дођемо до компромиса – нагласио је председник Србије.

Он је рекао и да нико не може да угрози односе Србије и Русије.

– Ми смо мала земља, јуче су стигла нова три хеликоптера, ми тако нешто нисмо куповали последњих тридесет година. У суботу на батајничком аеродрому видећемо све чиме располажемо – рекао је председник.

 

Извор:Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ