Србија

ВУЧИЋ НАЈАВИО! Нови избори крајем марта

Седница Председништва СНС одржана је у 17 часова, а на њој је расправљано о односима у владајућем блоку, ситуацији на КиМ и националном инвестиционом плану

– Разговарали смо како странка да иступи на предстојећим локалним и парламентарним изборима. Земља иде у одличном правцу, очекујући раст је добар. Када кажу да је за пензионере мало 5000, ја кажем да је то могуће једино тако да се исплати из буџетског суфицита. На изборе ћемо изаћи крајем марта месеца, не питајте ме када тачно. Од 22. марта до 5. априла отприлике. СНС ће свакако изаћи са најмање 20 одсто младих и потпуно нових људи на посланичкој листи, а потрудићемо се да то урадимо и са осталим листама. Потпуно нови, млади и неукаљани људи који ће у будућности да доносе неке нове одлуке. Имаћемо више него икад жена на листи.То је званична одлука са седнице – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он није желео да коментарише коалиционе партнере.

– Не желимо о коалиционим партнерима да говоримо лоше, желимо пре свега себе да мењамо. Не желимо да чекамо да видимо шта ће да ураде наши политички противници већ ћемо да се трудимо око нас. Наше је да разговарамо са људима, сви наши чланови и функционери морају да испуне одређене норме. Сви ће морати на свакодневном нивоу да разговарају са грађанима – каже председник СНС.

– По питању Косова затекли смо стање „мање од ништа“, али се добро боримо. Имали смо добар разговор са Палмером. После свега што смо преживели на Косову, палили су нам крстове, цркве – нагласио је Вучић.

О Бастаћу, Ђиласу…

– Један је стручњак за кесе, други за банке и паре. Они нису моји хероји и никада неће бити. 619 милиона евра су Ђиласови приходи у Србији, његов профит је 105 милиона евра пријављено АПР-у. Бастаћ каже „Нећу на полиграф“. Ја се обраћам пристојним људима који још не верују да се то стварно догодило и да је намештено. Ми никада нисмо добили одговор зашто је Јеремић примио новац из једне стране амбасаде. Говоре ми сваки дан да сам издајник, а они су предали Косово. Борим се сваки дан заједно са овом странком овде. Много ми је драго што је за Бастаћа све јавно и што је отворен поступак, што није приведен преко ноћи. Сви поштени људи у Србији знају шта је истина – рекао је председник.

Он је прокоментарисао и српску набавку оружја.

– Питање око оружја је веома важно. Пре два дана сте могли да читате о онима који су уништили нашу војску. Од Поноша који нас оптужује да смо набавили „старе канте“ од авиона, до прича да Србија набавља софистицирано оружје због ког ће нам увести санкције. Договорите се, шта је од та два? Србија паметно купује, поносан сам на нашу војску. Ми све што радимо, чинимо да би наша земља била сигурна. Наше оружје и оруђе није офанзивно, већ дефанзивно. То је све да би наши грађани били мирни. Рекао сам и Бајдену: Ја да дозволим да Србија буде угрожена нећу. Чувамо мир и стабилност, али никада више нећемо бити лак плен. То ћемо постићи зато што ћемо имати јако наоружање. Ми никада нећемо бити више слаб Бамби, већ Годзила – наводи Вучић.

Он је кратко коментарисао речи Сергеја Трифуновића да је дугар са Ивицом Дачићев и да зна његов број напамет.

– Благо њима. И ја знам Ивичин број напамет. Овог Сергеја и не знам толико, једном ми га је доводио Жељко Митровић, за неке карте да му набавим, 98. или 99. Тада су били најбољи другари – рекао је Вучић.

Он је прокоментарисао и актуелне новинарске приче о загађењу.

– Сам сам крив јер је постало нормално и уобичајено да се сви сакрију под мој кишобран. Када је реч о загађењу, ми немамо тако снажну индустрију да бисмо били толико загађени, то је можда неколико дана у години. Ви новинари причате глупости народу. Какво, бре, црно загађење? Министре не могу новинари да добију, јер није лепа прича па не могу да се добију поени на то. А онда кад се они не јављају нађи оног коња Вучића па удри по њему – каже председник Србије.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ