loading...
Zdravlje Idvajamo

STRAŠNO: Žena se žalila na bolove, doktori joj izvadili čudovište iz stomaka ! (FOTO)

Foto: Pixabay.com
loading...

Indijka Kavita Kalam (38) je otišla u bolnicu sa jakim bolovima u želucu i rekla doktorima da teško diše. Nakon što su obavili niz testova, ustanovili su da ima tumor na jajniku veličine oko 106 cm.

Doktori su joj rekli da bi tumor mogao da ošteti druge organe i ceo stomak da nije izvađen. U pitanju je bio tumor jajnika, nekancerogeni tumor ispunjen tečnošću.

– Ovo je najveća cista koju sam operisao. Bila je toliko velika da je zauzimala 95 posto pacijentičinog stomaka s opsegom od 106 cm, teška 18 kilograma – rekla je doktor Arpita Singam.

Kavita Kalam, siromašna udovica i majka 7-godišnjeg dečaka imala je teške bolove sedam meseci pre operacije, ali nije imala novca za lečenje. Ljudi iz njenog sela sakupili su 55 funti kako bi ona otišla u bolnicu.

Imala je stomak veći od trudničkog. Kada je stigla u bolnicu poslali su je na CT i otkrili tumor jajnika, kao i da je on ogroman i da su potrebni veoma stručni lekari.

– Pacijentkinja nije mogla da primi opštu anesteziju. Umesto toga, ubrizgavali smo joj lekove protiv bolova u kičmu. Primila je i epiduralnu kakva se daje pre porođaja – rekli su lekari.

Njen jajnik se stopio u masu, a jajovod se stisnuo. Tokom operacije postojala je opasnost da padne u hipotenzivni šok zbog velikih i iznenadnih gubitaka krvi. Doktori su izvadili tumor tako da su napravili rez na 2 cm iznad stidne kosti do pupka.

– Bilo je teško ukloniti cistu kroz kroz tako mali prostor. Da ga nismo uklonili u pravom trenutku, i trbuh i cista su mogli da puknu – rekli su doktori.

Pre operacije, Kalam je imala 56 ilograma, a nakon uklanjanja ciste, njena težina je pala na 37 kg. Sada je stabilno i opet može da jede.

Izvor: Informer.rs

Loading...
loading...
loading...