Свет

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ ВРХУНСКИХ НАУЧНИКА: У изолацији треба да проведете ГОДИНУ ДАНА

Мање строге мере, укључујући изолацију од седам дана, ако неко развије кашаљ или температуру, биће потребно да остатак времена.

Социјално дистанцирање биће потребно да се спроведе током већег дела године како би се спречило да пандемија коронавируса преплави болнице, упозорили су владини врхунски научници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Строже политике попут затварања школа, рада од куће и избегавања породице и пријатеља мораће да се примењују током „најмање пола године“, предвиђају.

Мрачне препоруке водећих научника објављене су дан након што је Борис Џонсон тврдио да би нација могла „претворити плиму“ у епидемију „у року од наредних 12 недеља“.

Премијер рекао је на конференцији за новинаре у четвртак да је „апсолутно уверен да можемо послати паковање коронавируса у ову земљу“.

Али документи које је објавио Владин научно-саветодавни комитет за ванредне ситуације (САГЕ) сугерирају да ће ванредне мере бити неопходне да буду предузете много дуже да се спречи да епидемија ‘превазиђе’ јединице интензивне неге.

Они наводе:

– Договорено је да би политика наизменичења између периода више и мање строгих мера социјалне дистанције вероватно могла бити ефикасна у задржавању броја случајева критичне неге у оквиру својих капацитета.

Број смртних случајева од коронавируса у Великој Британији порастао је на 177 након што је за 33 сата умрло још 33 пацијента. Било је 3.983 потврђених случајева, што је пораст за четвртину у једном дану.

Ова епидемија већ изазива велике притиске у Лондону, а у четвртак нувече болница Нортвик Парк на северозападу Лондона прогласила је критични инцидент након што је понестало кревета за интензивну негу. Оно што је јасно из докумената које објављује САГЕ је потенцијално катастрофалан утицај ове епидемије на НХС, посебно интензивну негу.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ