Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАЦИЈИ! Припрема се озбиљан пакет мера: Ево шта се дешава

Председник Александар Вучић обишао је волонтере који у „Штарк арени“ пакују пакете помоћи за 173.000 Београђана старијих од 65 година чије су пензије мање од 30.000 динара и разговарао са привредницима који су те намирнице обезбедили. Најавио је помоћ државе приватном сектору.

Вучић је привредницима захвалио на помоћи и поручио да су показали огромну одговорност, као и борбеност и љубав према својој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истакао је да се припрема велики и озбиљан пакет мера за привреднике, који ће имати значајну помоћ државе. Најавио је да ће се уложити више милијарди евра у приватни сектор.

„Ми ћемо за 10 дана али и раније, изаћи са првим великим и значајним мерама, па ћемо да седнемо да видимо шта је то што још можемо и шта можемо да очекујемо од вас“, рекао је Вучић.

Истакао је да је Србија спремније дочекала кризу изазвану коронавирусом него друге земље.

„Имаћете значајну помоћ државе, то вам гарантујем“, поручио је Вучић привредницима.

Шлепери са намирницама синоћ су стигли у „Штарк арену“, а данас је око 350 волонтера почело са паковањем пакета.

То је помоћ Града Београда и ПКС најугроженијим суграђанима.

Како је раније најављено, прве пакете помоћ пензионери ће добити сутра, најкасније у петак, а достава ће трајати десетак дана, јер ће се дневно из Арене слати око 15.000 пакета.

Сваки пакет је тежак 8,5 килограма и садржи 13 намирница – килограм брашна, шећера, литар уља, паштету, месни нарезак, кафу, чај, супу, детерџент, сапун, тоалет папир…

Са председником су Арену данас обишли и градоначелник Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и председник ПКС Марко Чадеж, као и директор Арене Горан Грбовић.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ