Србија

КРИЗНИ ШТАБ ОБЈАВИО: Расте број преминулих у Србији

У Србији су, према најновијим подацима, још четири особе преминуле од последица новог вируса корона, чиме је укупан број умрлих повећан на 65. Заражено је још 219 особа, тако да је укупан број оболелих повећан на 2.666.

Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је на конференцији за новинаре да су још четири пацијента преминула и да су у питању мушкарци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Просек њихових година је 62 и они су имали више других придружених болести које су допринеле нежељеном исходу.

Од последњег извештаја до данас у 15 часова тестирани су узорци 1.135 особa, од којих je 219 позитивнo.

Хоспитализовано је 1.705 особа, док је на респиратору 112 пацијенaтa, навела је Кисић Тепавчевић.

До сада је у Србији тестирано укупно 10.761 особa које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Кисић Тепавчевић је изнела податак да је проценат смртности 2,43 одсто, а просечна старост преминулих 64,6 година.

Када је реч о полу, од 65 преминулих, 48 је мушкараца и 17 жена.

Према њеним речима, сада се на Инфективној клиници КЦС налази 38 особа, од којих девет на респиратору, на Инфективној у Нишу 16, али нико на респиратору, у КЦВ 125 особа, а седам на респиратору, у КЦ Крагујевац 57 особа, од којих 10 на респиратору.

Додала је да је у КБЦ „Драгиша Мишовић“ смештено 259 особа, од којих 37 на респиратору, на Пулмологији КЦС 76 особа, а шест на респиратору, у старој згради хирургије у КЦ Ниш 23 особе, а 12 на респиратору.

Такође, на нишког Клиници за пулмологију налази се 33 особе, у КБЦ Земун 335 особа, од којих 20 на респиратору, а у КБЦ Звездара 361 особа, међу којима 11 на респиратору.

Она је додала и да су на Београдском сајму укупно смештене 124 особе, у нишком Чаиру 171 особа, на Новосадском сајму 48 особа, и на ВМЦ њих 60.

Кон: Нема говора о укидању мера

Епидемиолог др Предраг Кон је рекао да за сада „можемо да маштамо“ о укидању мера и да о томе нема говора пошто смо на максимуму епидемије.

Кон је навео да морамо да сачекамо да прође шеста недеља, да бисмо говорили о томе, истичући да је у наредне две недеље неопходна апсолутна забрана контаката.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ