Србија

ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА ПОНОВО УВЕСТИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС? Тиодоровић открио све и упозорио Србију: Ово је последњи тренутак да се уозбиљимо!

У Србији је јуче забележен раст броја заражених за 102, тако да укупан број инфицираних од избијања епидемије износи 13.092. Још један пацијент изгубио је битку са ковидом 19. Због погоршања епидемиолошке ситуације, Кризни штаб је одлучио да Клиничко-болнички центар Бежанијска коса уђе у ковид систем, а маске ће бити обавезне у градском и међуградском превозу.

Eпидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да данашња Куп утакмица између Партизана и Војводине може бити један од ризика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Данашња утакмица представља ризик, али морам да истакнем да и мањи скупови попут –прославе рођендана и свадби у затвореном простору представљају ризик“, истиче Тиодоровић.

Наводи да Београд, Нови Пазар, Тутин и Врање представљају жаришта и да поред Бежанијске косе, ковид болница постаје и Клиника за плућне болести.

„На југу имамо много пнеумонија. По подацима од јуче, данас и јутрос преко 60. Најтежи болесници се збрињавају у Клиничком центру у Нишу. Тренутно се у ковид болници налази 85 пацијената, 48 позитивних, а ови други се проверавају и тестирају“, наводи шеф Кризног штаба за југ Србије.

Напомиње да су у свим болницама задржане и ковид амбуланте у којима, како каже, могу да се јаве они који осете неке тегобе.

Говорећи о новим мерама Кризног штаба, наводи да су то мере које су и до сада биле у примени, али да је ово сада подвлачење озбиљности ситуације јер, како каже, неопходно је да становништво буде свесно да смо у ситуацији једног таласа.

Истиче да су ове мере подсећање на сву озбиљност преношења инфекције која се и даље одржава.

Како каже, очекује да ће се грађани понашати савесније са обзиром на повећан број новооболелих.

„Очекујем да ће грађани схватити да је ово задњи тренутак да уозбиљимо комплетну ситуацију. Нећемо имати потребе да се враћамо ригорозним мерама попут полицијског часа, али морамо да будемо много савеснији“, поручује Тиодоровић.

 

Извор: РТС

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ