Регион

Границе Северне Македоније од данас отворене! ЕВО ШТА СВИ ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ТРЕБА ДА ЗНАЈУ!

Северна Македонија данас отвара све своје граничне прелазе без обавезног ПЦР теста и самоизолације или државне изолације од 14 дана.

„Након одлуке македонске владе да се отворе границе, сви домаћи и страни држављани ће моћи да путују и транзитирају кроз територију те земље, без обавезе да ураде ПЦР тест на коронавирус и буду у карантину 14 дана“, наводи МИА.

Македонска влада је донела ту одлуку на основу препоруке Комисије за заразне болести у Северној Македонији, а такође је одлучила да од 1. јула буду отворени за саобраћај аеродроми у Скопљу и Охриду.

Македонски премијер Оливер Спасовски потврдио је да отварање граница није политичка одлука, повезана са предстојећим изборима у тој земљи који ће се одржати 15. јула, већ да је утемељена искључиво на епидемилошким анализама и ставу Комисије за заразне болести.

Он је на конференцији за медије поручио да грађани морају да науче да живе с вирусом, а, како је навео, то значи поштовање препорука за ношење личне заштитне опреме, држање дистанце и честе дезинфекције.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ