Свет

УЖАС У ПАРИЗУ: Србин држао мртву мајку у коферу 7 година, а разлог је шокантан

Фото: Pixabay.com

Саша П. (47) сакрио у купатило тело Злате (75), која је преминула још 2014, због њене пензије, коју је наставио да прима

Српски држављанин Саша П. (47) држао је седам година мртву мајку Злату (75) у купатилу у стану у Паризу, а све зарад њене пензије, коју је годинама примао! Након што је жена преминула од рака 2014. године, Србин ју је „спаковао“ као фетус и чувао у коферу прекривеном церадом, преноси Паризијен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводе француски медији, у уторак се Србин сам пријавио полицији.

Сам се предао

– Српски држављанин се сам предао полицији у уторак ујутру и до детаља испричао свој бизарни случај. Рекао је истражитељима да је његова мајка преминула од рака 2014. и да се није лечила од ове опаке болести. Истакао је да је несрећна жена умрла сама у стану – преносе тамошњи медији и додају:

– Након његове исповести, полиција је ушла у стан у 20. париском округу и шокирала се призором који је затекла. Златино тело пронађено је у купатилу, а њен син се баш потрудио да закамуфлира несрећну жену. Њено тело наместио је у положај фетуса и онако скупљено ставио у кофер, који је покрио церадом. Истражитељима је наводно објаснио да се на овај морбидан чин одлучио ради финансијске користи.

Саша на слободи

Одговараће само за узимање пензије

Француска полиција је пустила Сашу П. – Како је утврђено истрагом, његова мајка није умрла насилном смрћу. Због тога је он на слободи, а мораће да врати новац који је годинама узимао од њене пензије – пишу француски медији.

– Полицији је испричао да је беживотно тело своје мајке прекривено церадом прво сакрио у ормар након њене смрти, као и да је помоћу пене покривао мирис распадања. Признао је да није прогласио смрт мајке и да је задржао леш због пензије коју је несрећна жена примала – преносе медији.

Сличан случај и у Београду

Бетонирао мајку

Сличан, шокантан случај догодио се недавно и у Србији. Слободан Перишић (55) закопао је тело своје непокретне мајке Стеване (83) у њиховој гаражи у октобру 2019. у београдском елитном насељу Дедиње, како би после њене смрти наставио да прима старичину девизну пензију од 1.700 евра. Перишић је, подсетимо, несрећну старицу прво држао у кревету, па у кади, да би је на крају закопао у рупу у гаражи у дворишту куће. Њега је бивша супруга пријавила полицији. – Кад је преминула, син ју је умотао у чаршав, ставио у кревет и покрио. После неколико дана леш је почео да заудара, па је мртву мајку пребацио у каду. Сваког дана је доливао ледену воду и мењао лед не би ли спречио да се тело распадне. Међутим, ни то није успело, јер је тело почело да се распада и да смрди све јаче – објаснио је раније Куриров саговорник и додао: – Тада је одлучио да закопа мајчин леш у гаражи. Мајку је са све чаршавом ставио у ископану рупу, а потом ју је затрпао земљом.

Комшије шокиране

Комшије ове српске породице у Паризу рекле су за Паризијен да су Сашу питале где му је мајка. – Злату дуго нисмо видели па смо га питали за њен нестанак, а он нам је рекао да се „вратила у Србију, како би проживела последње године старости у домовини“ – преносе они. Србин је у уторак ухапшен, али је пуштен након обдукције, која је утврдила да је његова мајка умрла природном смрћу. – Наводно је одлучио да тек сад проговори пошто није знао шта ће с кофером у ком му је мртва мајка јер је добио обавештење да мора да напусти стан – каже извор и додаје: – Србин вероватно није имао више право на коришћење стана и зато је одлучио да оконча ситуацију у којој је годинама живео.

Извор: Курир.рс/ Бранка Травица

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ