Србија

Србија у шоку! ЕВО КО ЈЕ ЗАТВОРЕНИК ПРОНАЂЕН МРТАВ У ЦЕНТРАЛНОМ ЗАТВОРУ!

Притвореник и полицајац пронађени су мртви јутрос у Централном затвору. Према незваничним информацијама, наводно је реч о затворенику З.С. (44), који је био члан клана Америка, и затворском чувару чији идентитет за сада није познат

З.С. који је јутрос пронађен мртав, ухапшен је 2017. године у великој акцији полиције и БИА, са још три припадника озлоглашеног клана „Америка“, међународне криминалне групе која је крајем прошлог века важила за најјачу на овим просторима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оснивачи клана – Воја Американац и његов брат Меда

Војислав Раичевић, звани Воја Американац био је главни егзекутор клана „Америка“ чији су чланови углавном били Црногорци обучавани у Америци.

Прича о Раичевићима заправо је прича о успону овог клана. Наводно, све криминалне активности, које је до тада радио Сретен Јоцић (Јоца Амстердам), преузео је на себе Војислав Раичевић, звани Воја Американац. Он је око себе окупио десетак криминалаца, махом из Црне Горе.

Полицијска оперативна сазнања говоре да је Раичевић организатор, а у неким случајевима и непосредни извршилац многих убистава у Београду. Поред ликвидације Драгана Радишића 1996. године, на наводном списку жртава „Америке“, иза којих стоји Воја Американац је и Зоран Стевановић, звани Кири, исте године 1996.

Још две смрти везују се за Раичевићево име – Радета Ћалдовића и Маје Павић. Они су ликвидирани 17. фебруара 1997. у Француској улици, у центру Београда.

Веселин Раичевић Меда је након нестанка (претпоставља се и смрти) брата Војислава био један од најзначајнијих лидера клана. Након Војиног нестанка, Меда је, према полицијским сазнањима, био означен као наручилац низа убистава током крвавих деведесетих година.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ