Идвајамо Свет

УКРАЈИНСКА ВОЈНА СЛУЖБА ЗАТРЕСЛА СВЕТ ОБЈАВИЛА НЕШТО ЈЕЗИВО: Путин има најмање три… (ВИДЕО)

Украјинска војна обавештајна служба навела је да је удвостручила тврдње да Владимир Путин користи најмање три двојника, преносе страни медији.

Како се истиче, Путинове двојнике држе у строгој тајности и под сталним надзором руских тајних служби, а они немају самосталне животе, рекао је портпарол Андриј Јусов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његови коментари су уследили након овонедељних навода да је Путиново новогодишње обраћање емитовано нешто пре поноћи широм Русије, а да је за обраћање коришћена вештачка интелигенција.

Према професионалним анализама, врат руског председника је изгледао неусклађено са његовим телом, односно као да му је глава постављена за телевизијску говорницу.

„Ову информацију, о томе како Владимир Путин користи двојнике, потврђују многи извори“, рекао је Јусов.

„Коришћење двојника је и раније била уобичајена пракса, а и сада се користи, посебно од стране Владимира Путина или његовог окружења“ наводи се у саопштењу, преносе страни медији.

Чинило се да се Јусов позива на тврдње неких руских извора да је Путин мртав и да су га заменили двојници којима су манипулисале мрачне личности Кремља на челу са секретаром Савета безбедности који мрзи Запад, Николајем Патрушевом.

Други верују да се двојници користе зато што је Путин озбиљно болестан или се крије у бункеру, параноичан у погледу своје безбедности.

Јусов шеф генерал-потпуковник, Кирило Буданов, шеф украјинске војне обавештајне управе ХУР, изјавио је прошле године да прави Путин није виђен од јуна 2022.

Јусов је рекао да „зна за најмање три Путинова двојника“, који су били под строгом контролом руских тајних служби.

„Они живе под сталним надзором“, рекао је он у интервјуу.

„То су људи који сигурно не припадају сами себи. Они нису неки субјекти који живе под одређеним околностима, а могу да се користе за спровођење различитих сценарија које различити посредници моћи у Кремљу сами разматрају. Тако да је јасно да њихова судбина, рецимо, није завидна“, казао је Јусов.

„Они пролазе сталну обуку, укључујући операцију како би се прилагодили неком уобичајеном изгледу. И, наравно, стално су у потпуној контроли“ рекао је Јусов.

Он је негирао да се наводни Путинове двојници држе заједно.

„Они се не држе на једном месту“, рекао је.

„Јасно је да су информације о њима крајње затворене и да још нису у потпуности утврђене. То су људи који не припадају себи, то је чињеница. Истина је и чињеница да они не живе слободним животом. Они не остају заједно у истом граду. Они заједно не играју тенис, нити пију чај заједно“, навео је Јусов.

Како каже, двојници су држани у веома затвореном режиму, који је под сталним надзором руских специјалних служби.

Упозорио је да би они могли да буду елиминисани када се њихова улога заврши, тако да не открију да су се понашали као прави Путин, и да су заваравали милионе обичних Руса.

Они могу бити плаћени што су играли улогу Путина.

На питање новинара шта ће се десити са наводним двојницима када постану непотребни, односно када одраде свој посао, Јусов је рекао:

„Ово је веома логично питање и сигуран сам да је свако од њих себи ово поставио много пута. Елиминисање непотребних људи није проблем за руске специјалне службе, посебно унутар Русије. Наравно, сваког месеца је све више таквих питања, јер, ето, Путин ће пре или касније отићи, на овај или онај начин“ рекао је он.

Политички аналитичар и професор Валериј Соловеј, који наводи да је прави Владимир Путин преминуо у октобру 2023., показао је видео снимак као и фотографије Путина у његовом недавном новогодишњем обраћању и са истог догађаја почетком 2022.

„Лако можете видети и, што је најважније, чути две потпуно различите особе“, објавио је он, пишу страни медији.

Извор: Курир.рс/Даилy маил/Пренео: А.Н.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ