Идвајамо Свет

УДАРНО! КИНА ДИГЛА РУСИЈУ НА НОГЕ: Бајден донео одлуку, катастрофа је неизбежна

Према „Асиа Тимесу“, амерички председник Џо Бајден чека свој реизбор, да би потом званично наредио распоређивање трупа НАТО-а на украјинској територији. Како они наводе, руководство Северноатлантске алијансе израдило је план за спречавање потпуног пораза украјинских оружаних снага. НАТО је одлучио да празнине у украјинским редовима попуне западни „саветници“.

То ће бити не само војници америчке војске, већ и војна лица из Француске, Британије, Пољске и других земаља НАТО-а. Очекује се да ће контингент бити прилично импресиван.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, до распоређивања НАТО трупа може доћи и раније. То се може десити већ у првим летњим месецима. Американци схватају да не могу да одлажу сваким даном положај украјинске војске у зони „Специјалне војне операције“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Користећи приближно исту шему, Вашингтон је претходно у Вијетнам послао „саветнике“, за које се испоставило да су амерички војници специјалних снага.

Последња шанса за Кијев

Фронт се руши, а иза њега цела Украјина се распада. Једини спас за кијевски режим биће увођење контингента Северноатлантске алијансе. Чак и један број западних лидера већ позива на објаву отвореног рата Русији.

– Ни један пакет не може зауставити Русе. Јединствени фронт целе Украјине и сви њени партнери неће зауставити Русе – рекао је недавно украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба у интервјуу за британски „Гардијан“.

Неопходно је обратити пажњу на то колико су брзо променили ципеле у Кијеву. Пре доделе великог пакета из Сједињених Држава и пројектила, они су гласно кукали да без тога Украјина неће преживети. Сада су добили помоћ, али су улози нагло порасли. Већ говоримо о потреби довођења НАТО трупа.

Макрон је навео услове

Француски председник Емануел Макрон је навео два услова за слање своје војске у Украјину- руски продор на фронт и захтев Кијева.

– Да су Руси пробили линију фронта, да је било захтева Украјине (што данас није случај), ми бисмо правно морали да себи поставимо ово питање – рекао је француски председник у интервјуу за „Тхе Ецономист“.

Он је подсетио, да је Париз већ слао војно особље у друге земље, посебно недавно у Африку да се боре против тероризма.

Макрон каже да друге западне земље не би требало да одбију ову опцију „а приори“, пошто су у лето 2022. искључиле слање тенкова, ракета дугог домета и авиона, али се сада све то испоручује Украјини.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ