Идвајамо Свет

ПУТИН ПОХВАЛИО ВУЧИЋА: Сви су издали, само си ти одржао реч…

Председник Русије Владимир Путин рекао је председнику Србије Александру Вучићу током сусрета у Москви да су многи говорили да Вучић тајно уводи Србију у НАТО, па су касније ти исти учланили своје државе у Алијансу, и да је једино српски председник одржао реч и то није урадио, пишу Новости у издању за петак.

У тексту се наводи да ће лидер Русије недвосмислено подржати Србију и Вучића лично у дипломатској борби за Косово и Метохију али и код свих осталих тема кључних за безбедност региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи лист, са овом капиталном гаранцијом председник Србије се вратио из Москве где му је указана велика част и гостопримство и дат јасан и одлучан сигнал: за Русију је наша земља кључна у овом делу Европе.

О отвореном односу двојице државника најбоље сведочи и искрено признање које је, током неформалних разговора, председник највеће државе света изнео Вучићу у вези са НАТО, пише лист.

После сусрета у Кремљу јасно је да ће Москва активно паратити резултате разговора Београда и Приштине и утицај различитих међународних фактора на дијалог, у првом реду спонзора независности Косова, наводи се у тексту уз констатацију да је без сагласности Русије и Србије немогуће доћи до праведног решења за Косово.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ