Свет

АВИОН СЕ СУРВАО У МОРЕ! Срушио се „боинг 737“ са 189 путника и чланова посаде

Авион индонезијскога Лион Аира са 188 путника и чланова посаде срушио се у понедељак у море код острва Јава, недуго након полетања из главног града Џакарте, саопштила је индонезијска агенција за трагање и спашавање

Боинг 737 нестао је с радара отприлике десет минута након узлетања, а новине Страитс Тимес наводе да је летео на линији Џакарта – Палканпинанг на отоку Банка у Индонезији.

Нешто пре трагедије, пилоти су затражили дозволу за повратак на аеродром Синду Рахаyу. Контрола лета то је допустила, али авион је убрзо након тога нестао с радара.

Претпоставља се да је пао у подручју западне обале отока Јаве. Остаци авиона као и пртљаг путника већ су пронађени у мору.

Акција трагања и спашавања и даље траје. Засад се зна да су међу путницима биле и две бебе те најмање једно дете, јавио је ББЦ.

Лион Аир највећа је приватна авиокомпанија из Индонезије која оперира на 126 аеродрома у Индонезији, Сингапуру, Вијетнаму, Малезији и Саудијској Арабији.

Заједно с твртком-кћери Wингс Аир, Лион Аир налази се на листи компанија којима су забрањени летови на подручју Европске уније.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ