Србија

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО КРУШЕВАЦ, ГРОМОВИ УДАРАЛИ КАО ЛУДИ!

Фото: јутјуб

Ветар је дувао брзином од 115 километара на сат, а за 40 минута на подручју Крушевца је пало 50 литара кише по метру квадратном.

КРУШЕВАЦ – Током једносатног олујног невремена које је после 18 часова захватило Крушевац ветар је чупао стабла из корена и носио црепове и лим са кровова, двојица мушкараца задобила су лакше повреде, начињена је знатна материјална штета, а поломљене гране и дебла могу се видети свуда по граду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према досадашњим подацима из крушевачке Болнице једном мушкарцу је цреп пао на главу, док је други задобио повреду главе када је пао на тераси, обојица су збринута и реч је о лакшим повредама.

На десетине грађана звало је Комуналну полицију да пријави различиту врсту штете на својим објектима.

„Ветар је однео део крова са затворених базена, на Багдали и на Бруском путу има доста оборених и поломљених стабала, ветар је чупао из корена не само млада већ и старија стабла. Гром је ударио у кућу у Читлуку“, казао је начелник крушевачке Комуналне полиције Милош Јовановић.

Ветар је, такође, однео цираду са Балона за фудбал, недалеко од Базена, у Пионирском парку оборено стабло је оштетило ограду, а више стабала је оборено и у кругу Болнице.

Посебну штету претрпели су учесници Четвртог међународног фестивала балона, који је у 18 часова требало да почне на Багдали, а због невремена вечерашњи концерт групе Хари Мата Хари је одложен.

Према подацима крушевачке метеоролошке станице ветар је дувао брзином од 32 метра у секунди, односно 115 километара на сат, а за 40 минута на подручју Крушевца је пало 50 литара кише по метру квадратном.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ