loading...
Идвајамо

ОПАСНОСТ: На тржишту се појавила нова ДРОГА, која оставља веће последице него остале !

Грчки кристал мет, дрога позната и као “шиша” проширила се Грчком. Она је опаснија од амфетамина и наноси веће штете телу особе која је конзумира.

Како пишу на порталу Индеx.хр, Аристотелова улица у грчком граду Солуну постало је место на којем се окупљају “петамени” или “одбачени”, односно сиромашни алкохоличари и зависници о дроги који су често и бескућници. То је постало главно место за трговину грчком синтетичком дрогом сличној метамфетамину.

Но, проблем с дрогама у Грчкој је табу тема и многи говоре како тај проблем постоји једино у Атини.

Није грчки “изум”

Ипак, психијатар и стручњак за зависност и дроге, Клеантис Гривас, сматра да такав начин грчког опхођења према дроги “шиша” не може бити гори.

Наводи да је проблематично већ име. Грчки појам “шиша” долази из арапског и значи “боца” или “водена лула”.

– Тај назив ми се уопште не свиђа. То доводи у заблуду. Боље је да се каже што је то: разређени метамфетамин. То је прилично тачан назив. Метамфетамин се меша са свим и свачим: хлором, алкохолом, акумулаторском киселином. То снижава цену: само два до три еура стоји једна доза “шише” на улицама Солуна – каже Гривас.

Додаје како је тврдња да је “шиша” грчки изум мит који су створили медији.

– Питање је где се производи главна ствар, дакле метамфетамин. А он долази из иностранства. У Грчкој се само у тајним радионицама меша с другим стварима – каже Гривас.

“Шиша” делује веома брзо

Конзументима је то свеједно. Њих, изгледа, не забрињавају ни фаталне нуспојаве за њихово здравље.

Дрога “шиша” делује брзо, али брзо и попушта њено деловање.

Зато су зависници стално у потрази за њом у близини Венизелосовога споменика или у тамним уличицама око железничке станице у четврти Вардарис.

Извор: Блиц.рс

Loading...
loading...