loading...
Svet

UDARNA VEST! Napadnuta američka ambasada!

loading...

Tri rakete pale su u noći između subote i nedelje u „zelenoj zoni” glavnog grada Iraka, gde se nalaze vladine zgrade i ambasade, navodi se u saopštenju pres-službe iračkih snaga bezbednosti.

„Četiri rakete ’kaćuša‘ pale su sinoć na glavni grad Bagdad. Tri su pale na ’zelenu zonu‘, a četvrta na štab za logističku podršku (iračkih oružanih formacija) El Hašd el Šabi, pored zgrade policijskog fakulteta u Ulici Filastin, što je dovelo do oštećenja automobila, šatora i skladišta rezervnih delova. Nema žrtava”, navela je pres-služba iračkih snaga bezbednosti.

Ranije je agencija Frans pres saopštila da je nekoliko raketa palo pored Ambasade SAD u Iraku u „zelenoj zoni“ Bagdada. Navodni cilj bila je baza koalicije koja se nalazi u neposrednoj blizini Ambasade SAD, piše agencija Rojters.

„Zelena zona“ Bagdada u kojoj su smeštene vladine kancelarije i ambasade, periodično je meta raketnih napada. U takvim incidentima, po pravilu, nema žrtava među stanovništvom i ne pričinjava se značajnija materijalna šteta. Tako su 9. januara dve rakete „kaćuša“ pale na teritoriju „zelene zone“, gde se nalazi i Ambasada SAD, pokrenuvši uzbunu za vazdušnu opasnost. Pres-služba organa bezbednosti Bagdada saopštila je da nema žrtava ili ranjenih.

 

Izvor: sputniknews.com

 

Loading...
loading...
loading...