Србија

Језиво упозорење! ДОКТОР КОН ПРЕДВИЂА ДА ЋЕ ПАНДЕМИЈА ТРАЈАТИ ГОДИНАМА! Ево шта нас чека!

Члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је у Новом дану да је делта сој коронавируса постао доминантан у свету, и да уколико желимо да га дочекамо спремни, што више грађана мора да се вакцинише и да вакцинисање младе популације главни задатак у наредном периоду.

– Вирус је опстао, он ће бити са нама, пандемија ће се наставити годинама – истакао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, број заражених вирусом корона се смањује, мере су попуштене, људи су се опустили, а током лета најављено је одржавање више фестивала. Кон, међутим, упозорава на могућност пораста броја оболелих од јесени и на долазак новог соја вируса корона.

– Јасно је да ово нема шансе да стане са оваквом вакцинисаношћу. Нема шансе ни да стане са оваквом опуштеношћу – поручио је Кон и додао да са таквом ситуацијом ми дочекујемо нови сој који је у земљама где је висока стопа вакцинисаности (Израел, Велика Британија) „почео да прави озбиљне проблеме“.

Морамо да се дозовемо памети и да схватимо да млади имају однос према имунизацији који је потпуно другачији у односу на онај који имају старији, и да млади преко интернета упијају антивакциналне поруке – рекао је он.

Напомиње да млада популација има став „као да је готово све, а није готово ништа“.

Он мисли да не може да нам се поново деси сиутуација да имамо по пет или шест хиљада заражених дневно.

– Ми можемо да кажемо да имамо мирну ситуацију, коју ћемо имати током лета, али, са оваквим понашањем није немогуће да ће и пре јесени почети пораст броја заражених, али не очекујем да ће то бити значајно. То је немогуће, и то би значило да се појавио потпуно нови вирус – подвукао је Кон.

Коментаришући изјаву Шеклера о могућих 4.000 заражених на дневном нивоу, Кон каже да је та бројка „појачана“, али напомиње да број заражених може прећи 1.000.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ