loading...
Svet

DONALD TRAMP HELIKOPTEROM PREBAČEN U BOLNICU: Ovo se dešava (FOTO/VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp prebačen je u bolnicu zbog virusa korona, potvrdila je Bela kuća.

Kako je saopšteno iz Bele kuće, Tramp će u bolnici „Volter Rid” ostati nekoliko dana.

„Predsednik je dobrog duha, ima blage simptome i radio je celog dana. Iz razloga predostrožnosti, i na preporuku lekara i medicinskih stručnjaka, predsednik će raditi iz predsedničkog kabineta u bolnici „Volter Rid“. Predsednik se zahvaljuje na podršci koju je dobio i za sebe i za prvu damu“, saopšteno je iz Bele kuće.

Američki predsednik je helikopterom prebačen iz Bele kuće u bolnicu,

​Bela kuća je saopštila da predsednička ovlašćenja neće biti preneta na potpredsednika Majka Pensa i da će Tramp nastaviti da radi iako je hospitalizovan.

Ranije je Trampov lekar dr Šon Konli rekao kako se predsednik SAD oseća „umorno, ali je dobro raspoložen“ i uzima terapiju za virus korona.

Kako prenosi agencija Rojters, Konli je izjavio da je predsedniku prepisana terapija regeneronom, koktelom poliklonalnih antitela u kojem se nalaze i cink, vitamini…

Prethodno je saopšteno da će predsednik, koga pažljivo nadgledaju lekari, s obzirom na to da do danas nije bilo tretmana koji su efikasni u lečenju virusa korona, dobijati sve ono što će mu ublažziti stanje – dodatni kiseonik, više tečnosti, sirup protiv kašlja ili lekovi za snižavanje temperature.

Izvor: sputniknews

Loading...
loading...